pondelok 5. septembra 2011

Alivio

 Alivio znamená úľava po španielsky :) Sami prídete na to prečo.
 
Anya Marina (Satellite heart):

Nevidíš že je to zlé?
Nemôžeš to napraviť?
Bez mysle a bez pohľadu..



Schúlila sa v rohu miestnosti a upierala tmavé oči pred seba. Už zas sa hádali. Oprela sa čelom o chladné kachličky , ktorými bola obložená vaňa. Ziapali po sebe všetky nadávky na ,ktoré si spomenuli. Vedela prečo sa hádajú ale zároveň si chcela nahovárať že to netuší. Už to nemohla vydržať a siahla po svojom obľúbenom predmete nachádzajúcom sa v tejto špinavej ,plesnivej ,zatuchnutej kúpeľni. Stisla v ruke chladný , hladký kovový predmet. Prešla prstom po ostrej hrane a nebadane sa usmiala. Konečne sa jej uľaví. Už sa na to tešila. Vždy sa tešila aj keď ostatný by si nevedeli predstaviť ako jej môže niečo takéto priniesť úľavu a radosť. Nechápali to. Mysleli si o nej že je divná. Len preto že nosila na ruke šatku pod ktorou schovávala jazvy o ktorých aj tak všetci vedeli. Jej to však bolo jedno. Pomáhalo jej to ,rovnako dobre mohla aj fetovať. Zastavila prúd myšlienok a priložila žiletku k zápästiu. Vynímalo sa na ňom niekoľko čerstvých a niekoľko starších jaziev. Dokonca pár ešte nezahojených rán. Prešla žiletkou zľahka po ruke ale aj to stačilo aby za sebou zanechala dosť hlbokú krvácajúcu ranu. A za ňou ďalšiu a ďalšiu. Spolu s krvou z nej odchádzali všetky zlé pocity ,ktoré v nej doteraz prežívali. Pomaly prestávala krvácať. V úplnej eufórii ostala ležať v zamknutej kúpeľni a zavrela oči. Nevnímala nič okolo. Ani ich hlasy ,ktoré sa stále hádali. Ani chladné špinavé kachličky. Ani plač mladšej sestry ozývajúci sa z vedľajšej miestnosti. Nič ju nezaujímalo. Teraz bola konečne šťastná a nikto a nič jej to nemohlo prekaziť. Nikto jej to nemohol zobrať...

... mýlila sa. Niekto jej to zobrať mohol. Alebo skôr niečo. Smrť je nevyspytateľná. Príde a odíde. Niekedy nečakaná inokedy zas príliš očakávaná. Niekedy bezbolestná inokedy bolestivá. Raz úľava inokedy trest. Každý vidí smrť inak. Ale podstatné je že v tomto prípade sa dala čakať ale aj tak bola nečakaná. Pre ňu áno. Vlastne ani nevedela kedy prišli. Len postupne pomaly umierala. Život z nej odišiel spolu s krvou. Alivio. Pre ňu áno.
 
Temp prídavok je pre teba ak si ešte pamätáš ako moc si chcela aby to skončilo smrťou ;). Si skvelá!

2 komentáre:

  1. Je to krásne písané, úžasné :)) ...ako aj Stella. Naozaj je to perfektné, len... Prečo takto depresívne ? :) niečo veselé by bodlo dobre ;) ...a bude aj nejaký dlhší príbeh, delený na kapitoly ? :)
    Btw. spolužiačka prišla nato, že sa od žiaľu ide rezať... A tiež ju nechápem. Je to decko, a už takto "rieši" jej "lásky. Máš skúsenosti, či to bol len nápad ? :)
    Každopádne píšeš skvelo :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka :D to bolo písané tak tri roky dozadu :D to som bola ešte len šteňa 13-ročné. Ale odvtedy ma nejak opustila inšpirácia. Mám toho kopu rozpísaného ale nič nedokončené. Hŕba nápadov, ale niet slov, ktoré by ich dokázali vyjadriť. :D A nič veselé som nikdy nenapísala aby sa to dalo vôbec trochu čítať možno tam bude problém. :) Príbeh na kapitoly znie tak super a závidím všetkým, ktorí sú schopní niečo také napísať (čiže aj vám). A skúsenosti nemám. Ju to časom prejde. Určite áno. Skús ju prefackať ale. Ale možno ani nenaberie toľko odvahy aby to skutočne urobila. ;) A ešte raz ďakujem.

      Odstrániť